תחזוקת ג'קוזי

בשעה טובה התחדשתם בג'קוזי מפנק . אך כדי שתוכלו ליהנות ממנו במשך שנים רבות, חשוב שתתחזקו ותנקו אותו כמו שצריך. כן, שמירה על ניקיון הג'קוזי תאריך את ימיו, תמנע תקלות שונות ותשמור על מים נקיים וצלולים.

מה יקרה לג'קוזי שלכם, בהיעדר טיפול מתאים?

  1. חלקי הג'קוזי, ג'טים, משאבה וצנרת, יצברו לכלוך ויתבלו – הם עלולים לפתח ריקבון, להפיץ ריח לא נעים ואף להיסתם.
  2. זיהומים שונים עלולים לעבור ממתרחץ למתרחץ – חיידקים מתפתחים מהר בהרבה במי הג'קוזי החמימים, מאשר בבריכת שחייה.

במאמר זה תלמדו איך מתחזקים ג'קוזי באופן שוטף ומתי צריך להזמין טכנאי הביתה. בהמשך המאמר, נפרט מעט איך מזהים תקלות נפוצות ואיך מתמודדים איתן.

איך מתחזקים ומנקים ג'קוזי?

ג'קוזי הוא למעשה אמבטיה משוכללת. כמו כל אמבטיה, גם אותו צריך לנקות. את הניקיון אפשר לבצע בעזרת כל חומר ניקוי אמבטיות שנמצא על מדפי הסופר. עם זאת, לא מומלץ להגזים בשימוש בחומר ניקוי.
בנוסף, יש להימנע מלשפוך חומר ניקוי ישירות אל פתחי הג'טים ואל פתחי היניקה, מה שעלול להשאיר בהם שאריות שומן. את הג'קוזי מומלץ לנקות לאחר כל פעם שאתם טובלים בו.

ניקוי עמוק של חלקי הג'קוזי – ג'טים, משאבה וצנרת
כאמור, חלקי הג'קוזי צוברים שומן ולכלוך. לכן, אחת לחצי שנה כדאי להזמין טכנאי מיוחד מטעם החברה, שינקה את חלקי הג'קוזי ביסודיות עם חומר אנטי בקטריאלי מיוחד.

טיפול מונע לשמירת ניקיון המים
בנוסף לכל מה שציינו, חשוב להקפיד על טיפול מונע שישמור על ג'קוזי תקין ועל מים נקיים:

  1. יש להימנע משימוש בשמפו, סבון וכדומה שאינם מיועדים לשימוש בג'קוזי. ישנם חומרי טיפוח מיוחדים שמיועדים לשימוש בג'קוזי. חומרים אלו אינם פוגעים בג'קוזי ואינם מעכירים את המים.
  2. כדאי להקפיד ולאסוף את השיער כדי למנוע נשירת שיער.
  3. מומלץ להתקלח לפני טבילה בג'קוזי ולהיכנס אליו נקיים ונטולי זיעה ושומן.
  4. אם הג'קוזי שלכם ממוקם בחצר, מטאטא או רשת עלים יסייעו לכם לשלוף מקרקעית הג'קוזי לכלוכים שונים כמו אבק ועלים.
  5. הקפידו לכסות את הג'קוזי בכיסוי מיוחד בסיום כל שימוש. הכיסוי יסייע לשמירה על ניקיון המים.

מערכת חיטוי מים
חשוב לדעת שמערכת חיטוי עם אוזון (אוזונטור )מפחיתה משמעותית את הצטברות החיידקים ושומרת על מים נקיים. בנוסף, היא מהווה אלטרנטיבה ירוקה, בריאה ומצוינת לכלור ולברום.

החלפת מים בג'קוזי
כל כמה זמן צריך להחליף מים בג'קוזי? החלפת המים תלויה בתדירות השימוש. במידה ואתם ממעטים להשתמש בג'קוזי – החליפו את המים אחת לחצי שנה. במידה ואתם משתמשים הרבה בג'קוזי – החליפו את המים אחת לשלושה חודשים.

תחזוקת ג'קוזי ביתי נשמעת לכם כמו כאב ראש?

אתם יכולים להתעודד, שכן מערכות ג'קוזי שממוקמות בתי מלון, מכוני ספא וכדומה מצריכות תחזוקה תכופה יותר ממה שהג'קוזי הביתי שלכם מצריך. הן נמצאות בשימוש תכוף מאוד ומשרתות תחלופה גבוהה של מתרחצים. לכן, אחת לשבוע מגיע טכנאי מיוחד שמחטא את המערכות. התחזוקה הזו נועדה לשמור על ניקיון הג'קוזי ולמנוע בעיות בריאותיות והתפתחות חיידקים.

כצד תזהו תקלות נפוצות שונות בג'קוזי ותטפלו בהן

אם הג'קוזי שלכם עושה בעיות, אל תמהרו להילחץ ולהסיק שצריך להחליף אותו בג'קוזי חדש. לפעמים,  פתרון קל ופשוט יכול לפתור את הבעיה. כמובן שאם מדובר בתקלה מסובכת, עדיף שלא תיקחו את העניינים לידיים ותחמירו את הנזק – אלא הזמינו טכנאי הביתה.

הנה מספר תקלות נפוצות:

תקלה מס' 1 – כשמפעילים את הג'קוזי נגרם קצר במערכת
יתכן שישנן נזילות בגוף החימום וצריך להחליפו. יתכן גם שהבעיה נגרמת בגלל מנוע בעייתי ואם כן – טכנאי צריך להגיע לביתכם ולהחליפו.

תקלה מס' 2 – הג'קוזי פשוט מסרב לעבוד
ישנם דגמים שפועלים על מנוע אחד. אם הג'קוזי לא עובד, יתכן שהלחצן שלו תקוע ויש להחליפו בלחצן חדש, או שהמנוע נפגע ויש להחליפו במנוע אחר.

תקלה מס' 3 – לחץ המים חלש מידי
הג'טים או הפילטרים עלולים להיסתם בגלל אבנית ולכלוך. כדי לפתוח את הסתימה, יש לנקות אותם היטב ובאופן שוטף. סיבה אחרת לבעיה – יתכן שאחד המנועים הפסיק לעבוד וצריך לתקנו או להחליפו.

תקלה מס' 4 – הג'טים של הג'קוזי מוציאים מים עכורים עם ריח רע
צריך לחטא את המערכת היטב, כך שהמים יהיו נקיים וצלולים.

אנו מקווים שהמאמר יסייע לכם ליהנות מג'קוזי נקי ותקין לאורך זמן, שהרי אין דבר מרגיז יותר מג'קוזי שיצא משימוש…